top of page

Fotoclub Heers vzw werd opgericht in het najaar van 1976.

Het is groep enthousiaste mensen met als gemeenschappelijke interesse de passie voor fotografie. Om de twee weken komen zij op donderdagavond samen in het Buurthuis te Mechelen-Bovelingen, om de door de leden meegebrachte werken (zowel digitale beelden als afgedrukte foto's) te bespreken en te beoordelen. Of met andere woorden de uitverkoren plaats om aan de hand van aanbevelingen, door meer ervaren collega's, nog meer vakkennis op te doen. 

De club is aangesloten bij het Verbond van Limburgse Fotokringen (VLF) en bij Breedbeeld. 

De leden van de fotoclub krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan de door deze organisaties ingerichte wedstrijden, alsook aan andere nationale wedstrijden.

De fotoclub kan bogen op een grote diversiteit van werken zoals:  landschap, sport, natuur, travel, studio en portret.

Om de twee jaar wordt er door de club een fototentoonstelling georganiseerd met tevens een projectie van digitale beelden vergezeld van achtergrondmuziek, die tijdens de voorbije twee jaar na beraadslaging door de leden "aanvaard" werden. 

Maandelijks verschijnt er eveneens een ledenblad "'t Kodakske" met heel wat informatie die de leden aanbelangt. 

Al naar gelang de behoefte wordt er beroep gedaan op lesgevers die dan een of ander fotografisch onderwerp komen behandelen, zoals bijvoorbeeld over natuur- of studiofotografie,                                              

Wie geïnteresseerd is in fotografie en graag lid wil worden van deze gezellige club, of bij wijze van kennismaking wil deelnemen aan een van de bijeenkomsten op donderdagvond, raden wij aan contact op te nemen met een van de hierna vermelde bestuursleden:

- Voorzitter: Smeulders Jozef - 0476/33 10 02 - jozef.smeulders@telenet.be

- Secretaris: Janssens Louis - 0472/43 46 44 - louis.janssens1@telenet.be

- Penningmeester: Lambermon Danielle - 0479/59 00 38 - dlambermon@yahoo.com

_MG_8162 low res.jpg
Logo_Fotoclub_kopiëren.png

Fotoclub Heers

bottom of page