top of page
Zoeken
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Over mij.jpg

Mijn naam is Jef Langenaeken, ben in 1948 geboren in het prachtige Haspengouwse (België - Limburg) dorpje Widooie en gehuwd met Jacqueline Vanheusden.

Beroepshalve ben ik steeds actief geweest in de verzekeringswereld maar van jongs af aan voelde ik me bijzonder aangetrokken tot de fascinerende wereld van de fotografie.

Deze interesse werd ongetwijfeld aangewakkerd door het feit dat mijn vader zich omstreeks 1953 een fototoestel van het type Agfa Isolette V aanschafte om de eerste beelden van het jonge huisgezin vast te leggen. 

Omstreeks mijn twaalfde levensjaar kreeg ik de toestemming van wijlen mijn vader om zelf met dit fototoestel aan de slag te gaan. Vanaf dat moment is mijn passie voor de fotografie wellicht ontstaan en gestadig blijven groeien. 

De Agfa-camera ben ik verder blijven gebruiken tot zowat 1978, vooral omdat het formaat van het 6 x 6-negatief bijzonder geschikt was om foto's af te drukken in de donkere kamer.

Tussen 1980 en 1990 stonden door omstandigheden mijn fotografie-activiteiten  eerder op een laag pitje en gebruikte ik een camera van Oost-Duitse makelij (de merknaam ben ik ondertussen vergeten) tot ik me in 1991 de eerste analoge reflexcamera aanschafte, met name een Minolta Dynax 3xi.

Na de intrede van het tijdperk van de digitale fotografie kocht in 2006 mijn eerste digitale reflexcamera aan. Het werd een Sony Alfa 100 omdat Minolta ondertussen overgenomen werd door Sony en ik de objectieven van mijn analoge camera's eveneens kon gebruiken op mijn eerste digitaal toestel.

Een overzicht van al de camera's die ik tot en met vandaag gebruikt heb, kan teruggevonden worden onder de rubriek "Camera's".

Om mij nog meer te verdiepen in de fotografie heb ik vanaf 2009, gedurende acht schooljaren, les gevolgd aan het Centrum voor Volwassenonderwijs (Qrios) te Tongeren, waar Eddy Daniels mij samen met de andere collega's kennis leerde maken met de talloze  aspecten van "Het schrijven met licht".

In december 2010 ben ik lid geworden van de Fotoclub Heers een gezellige club waar om de twee weken op donderdagavond de werken van de leden beoordeeld en becommentarieerd worden. Of met andere woorden de uitverkoren plaats om aan de hand van aanbevelingen door meer ervaren collega's nog meer vakkennis op te doen.            

Wie ben ik?

bottom of page